Moppenleverancier.nl

Lach iedere dag!

Bill Gates en een Nederlandse professor

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In het vliegtuig naar een conferentie in Ierland zit ik vlak achter Bill Gates en een Nederlandse professor. Ze babbelen geruime tijd over de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen in de informaticawereld.

 

Na een uur begint Bill Gates zich te vervelen en stelt aan de professor voor om een spelletje te spelen. Ieder mag om beurten een vraag stellen aan de ander. Wanneer deze niet kan antwoorden, betaalt hij 10.000 dollar aan degene die de vraag stelt.

 

De professor denkt aan zijn erbarmelijk loontje en probeert er onderuit te komen door te zeggen dathij nog wat werk te doen heeft. Bill Gates laat het er echter niet bij zitten en stelt de professor voor dat ieder om beurt een vraag stelt aan de ander. Wanneer de professor niet kan antwoorden betaalt hij 10 dollar, wanneer Bill Gates niet kan antwoorden, betaalt Bill 10.000 dollar. Zogezegd, zo gedaan.

 

Bill Gates stelt de eerste vraag:  "Wat is de afstand tussen de aarde en de maan?" 
De professor geeft ontmoedigd toe dat hij dat niet weet, neemt zijn portefeuille en betaalt Bill Gates 10 dollar.

 

Dan stelt de professor een vraag:  "Wat loopt 's morgens de berg op op drie poten en daalt 's avonds de berg af op vier poten?" 
Bill Gates neemt onmiddellijk zijn portable en begint te surfen. Vervolgens begint hij te telefoneren met zijn medewerkers van Microsoft. Na een tijd moet hij erkennen dat hij het antwoord schuldig moet blijven, neemt zijn portefeuille en betaalt de Nederlandse professor 10.000 dollar.


"En?" vraagt Bill Gates, "wat is het nu eigenlijk?"
De professor neemt zijn portefeuille, betaalt 10 dollar aan Bill Gates en zegt:  "Ik weet het ook niet....."