Moppenleverancier.nl

Lach iedere dag!

Door slaap overvallen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een zakenman die op weg is naar zijn huis wordt onderweg door slaap overvallen. Om geen ongelukken te veroorzaken besluit hij zijn wagen langs de kant van de weg te zetten en even een tukje te doen. Hij vindt een rustig landweggetje en valt al na vijf minuten in een diepe slaap.

Plotsklaps wordt hij opgeschrikt door getik tegen de autoruit. Hij draait het raampje open en een oud vrouwtje vraagt aan hem hoe laat het is. 

"Vijf voor twee," bromt de zakenman.

De vrouw bedankt hem en loopt verder. De zakenman sluit zijn ogen weer en gaat verder met zijn tukje. 

Lang kan hij er niet van genieten want tien minuten later wordt hij weer gewekt door getik tegen het raam. Geërgerd draait hij het autoraam open en ditmaal is het een jogger die de tijd wil weten.

 

"Vijf over twee," buldert de zakenman. 

De jogger bedankt hem en jogt verder. De zakenman beseft dat hij op deze manier nooit aan zijn slaap toe komt en pakt een stuk papier en schrijft daar met koeienletters op: IK WEET NIET HOE LAAT HET IS! en plakt dit achter zijn ruit. Tevreden over zijn eigen vindingrijkheid valt hij voor de derde maal in diepe slaap. 

Nauwelijks aangekomen in dromenland word zijn rust weer verstoord door getik tegen de ruit. Met een welgemeende "Godgloeiende...," draait de zakenman zijn autoraam open en kijkt in het gezicht van een jonge scholier.

Deze werpt een blik op zijn horloge en zegt: "Het is vijf voor half drie meneer."