Recept voor de feestdagen: Eend met Whisky
eend met whisky
Koop:
- een eend van ongeveer 1,5 a 2 kg.
- spekreepjes en een fles olijfolie
- twee grote flessen Schotse whisky
Vervolgens:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven voorverwarmen op 180 graden en een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
de eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na en half uur de oven opedoen om de eend te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bovenkant van de linke rand doe
nog twee glaven whiskey insjenke,
de oven opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke
de blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen
deend oprape
deend nog is oprape en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen
de hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape
ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen
de heend oprape en dove eers opedoen
de tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette
opstjaan van de floer en et spek ondre kas vege
nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te
de vjes op de gjond zette
uitd vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot
denove afsjette, de oge sljuite en omvalle……………