Voorafgaand aan het feest

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

We hadden ons klaargemaakt om te vertrekken naar het feest. We lieten het nachtlichtje branden, zetten het antwoordapparaat aan, hingen een handdoek over het kooitje van de parkiet en de kat werd buiten gelaten. We belden een taxi en toen deze er aan kwam gingen we naar buiten.

Van zodra we buiten kwamen schoot de kat natuurlijk terug naar binnen. We wilden haar niet binnen opsluiten omdat ze het op de parkiet gemunt had en deze het hoogst waarschijnlijk niet zou overleven. Mijn vrouw ging alvast in de taxi zitten terwijl ik achter de kat aan moest. De kat rende de trap op en ik zette de achtervolging in. Mijn vrouw die in de taxi zat te wachten, wilde niet dat de bestuurder wist dat het huis verlaten zou zijn vannacht. Dus vertelde ze de chauffeur:

"Hij is nog even naar boven om mijn moeder een goede nacht te wensen."

Enkele minuten later zat ik in de taxi:

"Sorry dat het zo lang duurde", zei ik, "maar die stomme trut had zich weggestopt onder het bed. Ik heb haar met een kapstok moeten porren om haar er onder uit te krijgen. Daarna wilde ze weglopen maar ik heb haar bij haar nekvel gegrepen. Vervolgens heb ik haar in een deken moeten draaien om te voorkomen dat ze me zou krabben! Maar 't is gelukt, ik heb haar met haar dik lijf beneden gekregen en ik heb haar in de tuin gezwierd! Hopelijk poept ze vannacht weer niet op mijn groenten!"

Er viel een diepe stilte in de taxi...